Liburan yang Pelik (Aneh) Part 3

Cerite sebelumnye “liburan yang pelik (aneh) part 2” walaupun seronok tapi ade satu budak pelik, yaitu yang duduk dibangku belakang, kenape pelik!? Kerana die dari tadi hanye duduk merunduk kepale tak becakap sepatah due kate pun, dan jumlah siswe kelas aman hanye lah 12 orang sahaje tetapi ketike memasuki bas ade 13 orang dan budak yang duduk paling belakang tersebut tidak mempunyai pasangan.

Lalu CM berniat mengambil kedatangan kami (mengabsen), dimulai dari saye dan berakhir di ijat tetapi budak pelik tidak menyebutkan namenye, lalu CB memerintahkan pemandu bas memutarkan kaset CD orang mengaji dan ape yang terjadi, budak pelik langsung terpekik-pekik kesakitan dan berkate “tak gune! Ternyate korang semue dah sedar yang kehadiran saye dalam bas ni”.

Lalu budak pelik tu menghilang, kami ingatkan tak ade masalah lagi tapi ape yang terjadi tibe-tibe budak pelik tu muncul tepat dihadapan bas kami pemandu bas yang terkejut langsung pusing kanan dan terus membreak bas tersebut. Alhamdulillah kami selamat, lalu semuanye pergi kebahagian belakang bas dan melihat budak pelik tu memegangi pisau dan kapak yang berlumurkan darah segar.

Mukenye yang hancur, penuh darah dan ulat, serta berjalan tanpe kaki membuat kami semue ketakutan, budak pelik tu kemudian berjalan mendekati bas kami dengan senyuman jahatnye, semakin dekat dan semakin dekat, kemudian tibe-tibe, die terbakar api hitam. Entah kenape dan die pun terpekik-pekik kesakitan dan meletup, lalu kami pun melanjutkan perjalanan dan akhirnye tibe di pelabuhan.

loading...

Setibenye dipelabuhan kami terus mengambil barangan kami masing-masing, lalu kami pun memasuki pelabuhan, *hm, pelabuhannye cukup cantik pakai AC lagi *waw sejuknye, tapi semue berubah ketike tibe-tibe fizi minte diri untuk buang air kecil. Tak berape mase kemudian tibe-tibe terdengar suare teriakan fizi kami semue pun pergi ketempat fizi berade dan ape yang kami temukan sungguh mengejutkan. Nantikan kelanjutan cerite saye dalam “liburan yang pelik (aneh) part 4” bye-bye.

KCH

UPIN IPIN DAN KAWAN KAWAN

Sekedar kembali mengingatkan. “Jangan pernah baca ini sendirian” :)

All post by:

UPIN IPIN DAN KAWAN KAWAN has write 2,704 posts

Please vote Liburan yang Pelik (Aneh) Part 3
Liburan yang Pelik (Aneh) Part 3
Rate this post